Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pozvánka na mezinárodní festival umění, vědy a technologií ENTER6: Biopolis

Napsal uživatel Jan Rylich dne 4. Duben 2013 - 14:09.

Ve dnech od 4. do 12. dubna 2013 proběhne v Galerii NTK v Praze mezinárodní bienále umění, vědy a technologií ENTER. Letošní již šestý ročník festivalu ENTER má podtitul Biopolis a představí tvorbu nejvýznamnějších tvůrců z oblasti nových médií, digitálního umění a přilehlých odvětví. Festival organizuje občanské sdružení CIANT ve spolupráci s Národní technickou knihovnou.

"V jakém světě budeme žít v nejbližších desetiletích? Kde leží hranice mezi přírodním a umělým? Jak budou technologie proměňovat naše těla a životní styl?" Podobné otázky nastolí instalace tří desítek umělců, kteří se nebáli nahlédnout do světa současné biologie a techniky a hledat v něm nejen nové inspirace, ale také otázky k zamyšlení. Představeny budou projekty, jako je helma zpomalující čas od německého umělce Lorenze Potthasta, interaktivní instalace Plíce reagující na lidský dech od kolektivu domácích tvůrců, či pozorování proměn tváře naší planety s využitím fotografií na Google Maps. Některé projekty hraničí s čistou sci-fi, třeba pokus nizozemské umělkyně Jalily Essaïdi vytvořit neprůstřelnou lidskou kůži s pomocí pavoučích vláken a mléka geneticky upravených koz.

Kromě samotné výstavy nabídne bienále Enter i umělecké performance, workshopy a dvě odborná symposia. V pátek budou na symposiu Artist Talk hovořit umělci o svých dílech, sobotní konference CATCH FORUM 2013 bude zaměřena na využití nových technologií pro lidi s nejrůznějšími formami postižení a handicapů. Hostem bude i významný francouzský filozof a badatel Louis Bec.

Podrobnosti o festivalu a jeho programu jsou k dispozici na webových stránkách ENTER6: Biopolis. Na celý festival je vstup zdarma.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
registration login password