Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pozvánka na první Knihovnický Barcamp v ČR

Napsal uživatel Jan Rylich dne 19. Únor 2013 - 15:19.

Ve středu 10. dubna 2013 proběhne v prostorách Národní technické knihovny v Praze první Knihovnický Barcamp v ČR. Jedná se o otevřenou konferenci (a sérii workshopů) věnovanou zajímavým tématům, novým trendům a příkladům dobré praxe nejen v knihovnách. Na akci jsou zváni knihovníci i veřejnost. Podrobnosti o akci jsou k dispozici na stránkách barcamp.knihovna.cz.

Účast na Barcampu je zdarma; jen je potřeba se co nejdříve registrovat, protože kapacita sálu je omezená. Zájemci mohou také navrhnout vlastní přednášku či workshop. Téma přednášky je volné (jen by se mělo aspoň trochu týkat knihoven), časový rozsah by měl být kolem 30-40 minut. Registrace přednášek a workshopů bude probíhat do 17. března.

Chceme na Barcampu nabídnout vše, co může zaujmou. Pracujete v knihovně? Podělte se o své zkušenosti. Pohybujete se v jiném oboru? Přispějte se svým know-how, řekněte knihovnám, jaké možnosti ještě nevyzkoušely a co by se jim mohlo hodit. Co třeba něco z managementu nebo marketingu? Mluvit můžete o službách, zdrojích, vzdělávání, akcích a klidně i o katalogizaci nebo akvizici. Řekněte nám něco o webu, sociálních sítích, nových technologiích. Máte zkušenosti s fundraisingem, crowdsourcingem nebo prací s dobrovolníky? Chcete sdílet vize a nápady? Máme místo pro každého.

Hlavním pořadatelem Knihovnického Barcampu je Sekce experimentálního knihovnictví. Generálním partnerem je Národní technická knihovna. Organizační tým má na starosti Olga Biernátová, kterou můžete kontaktovat na e-mailu olga.biernatova@gmail.com.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.