Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasování prvňáčků na rytíře knih a čtenáře knihovny v Knihovně Jiřího Mahena

Napsal uživatel Mgr. Linda Skolková dne 13. Říjen 2011 - 15:38.

Ve čtvrtek 6. října 2011 proběhlo v Ústřední knihovně Knihovny Jiřího Mahena (KJM), v Mahenově památníku a na vybraných pobočkách KJM (celkem 17 provozů) v rámci projektu na podporu dětského čtenářství Poprvé do školy – Poprvé do knihovny slavnostní pasování prvňáčků na rytíře knih a čtenáře knihovny.

Slavnostní pasování za účasti představitelů městských částí (v Ústřední knihovně KJM se slavnosti v zastoupení za hejtmana JUDr. Michala Haška zúčastnila JUDr. Věra Vojáčková, ředitelka Krajského úřadu JMK) se již tradičně konalo v Týdnu knihoven (3. až 9. 10. 2011) společně s bohatým doprovodný program a též možností registrace pro prvňáčky zdarma, která platila od 1. září do 9. října 2011. V Ústřední knihovně KJM se v tomto období zaregistrovalo 768 prvňáčků (348 v Týdnu knihoven) a na pobočkách 1016 prvňáčků (548 v Týdnu knihoven). Pasováno bylo celkem 1 183 dětí, což je oproti loňskému roku o 166 více.

Doprovodný program projektu byl letos zaměřen na zajímavá pracovní povolání. Děti od šesti do deseti let se stále mohou zapojit do výtvarné soutěže Kam chodí táta a máma do práce? (uzávěrka soutěže je 23. 10. 2011), jejíž slavnostní ukončení a předání cen proběhne v pondělí 31. 10. 2011 od 16.30 hod. v atriu Ústřední knihovny KJM za účasti spisovatelky Ivony Březinové (od 17 hod. následuje beseda se spisovatelkou).

Podrobnosti najdete na stránkách KJM.

Zdroj: Tisková zpráva KJM z 13. října 2011

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
registration login password