Jakub Petřík vyměnil Albertinu za uzenářství
Inženýr Jakub Petřík, marketingový mág v oblasti elektronických informačních zdrojů, ale také známý amatérský zpěvák, kytarista a herec a v neposlední řadě gurmán, se rozhodl dát vale svému chlebodárci, společnosti Albertina icome Praha, aby mohl realizovat svůj sen: stát se uzenářem.
[4] Svůj krámek si otevřel v odlehlých Slavonicích, hned naproti oblíbené restauraci Besídka, kde si dávají dostaveníčko herci divadla Sklep. Místní sice chvíli chodili nedůvěřivě kolem, ale brzy se dali zlákat nejen libou vůní, ale také páně Petříkovými netradičními způsoby podpory prodeje, které dramaticky ovlivňují styl živnostenského podnikání v tomto pohraničním maloměstě.
Proslulost v širokém okolí J. Petřík např. získal důmyslným mechanismem, pomocí něhož stáčí kouř ze své udírny na náměstí, kde se shromažďují hladoví cyklisté a pěší, a tak se mu daří úspěšně eliminovat nepříznivý směr větrů ve Slavonicích. Dalším Petříkovým kouskem jsou pravidelné rady zákazníků, jak správně konzumovat uzenářské výrobky.
Skutečným hitem letošní zdejší turistické sezóny se stal prodej domácích klobás přímo v temných zákoutích podzemního labyrintu - jedné ze slavonických pamětihodností. Návštěvníků sice hojně přibylo, ale objevil se závažný logistický problém obdobný tomu, který cimrmanologové důvěrně znají ze hry Němý Bobeš: do podzemí začalo vcházet více turistů-jedlíků, než ho opouštělo. Nakonec je museli evakuovat slavoničtí dobrovolní hasiči zčásti zasypanou chodbou, která ústí - světe div se - přímo do Petříkova obchodu!
Šlo o náhodu, nebo o další pečlivě připravený marketingový tah, jehož cílem bylo přitáhnout nové zákazníky? Co nás čeká příště? Pečení holubi poletující kolem vyhlídkové věže? Vepřová kolena shazovaná na vrchol nedalekého Monserratu, oblíbeného poutního místa? Sledujte naše zpravodajství!