Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

»Je to vražda, smazala« – ritualizované mordy ve virtuálním prostoru

Čas nutný k přečtení
1 minuty
Již přečteno

»Je to vražda, smazala« – ritualizované mordy ve virtuálním prostoru

0 comments
Autoři: 
Rubrika: 

Vražda je čin špatný, trestuhodný a společností také nejpřísněji trestaný. Ale přiznejte si, kolikrát už jste někomu někdy řekli: „Já tě snad zabiju“? Realizovat tuto výhružku jste snad mohli někde v bláznivých počítačových hrách, kde však obvykle zabíjíte jen fiktivní nepřátele nebo útočící nestvůry. Jako v mnoha dalších oborech však cestu i v této oblasti prošlapává český prezident Václav Klaus. Ten na začátku prosince letošního roku (2008) veřejně prohlásil, že ministry Topolánkovy vlády, kteří se mu znelíbili, maže ze svého mobilu. A mobil, jak známo, je dnes nejtypičtějším rozhraním našeho virtuálního světa. Vymazat někoho z mobilu tak vlastně znamená spáchat jeho ritualizovanou vraždu v kyberprostoru – mažu kontakt na tebe, mažu tě, vylučuju tě ze svého světa, nechci tě vidět. Je po tobě. Jsi pro mě mrtvý. Neexistuješ.

Zkuste si tedy sami spočítat, kolik jste za letošek virtuálně zlikvidovali svých známých a kolegů. Bude to určitě pěkná hromada. Naštěstí jen pomyslná.

Hodnocení: 
Zatím žádné hodnocení
IKAROS, redakce. »Je to vražda, smazala« – ritualizované mordy ve virtuálním prostoru. Ikaros [online]. 2008, ročník 12, číslo 13 [cit. 2024-03-28]. urn:nbn:cz:ik-13005. ISSN 1212-5075. Dostupné z: http://ikaros.cz/node/13005

automaticky generované reklamy